Saturday, June 4

petang nie, teringat...

emm, tibe2 aku rindu die sampai tak sedar ternangis beb!
argghhhhhhhh!!!!!! cengeng la ko nie fify.. (mama suke kate aku nie cengeng, gaye je kasar)
btol la ma, ika mmg cengeng pon....
bile jauh dok sebok rindu , bile dekat gadoh cam hantu.. haish, ape nak jadi kami nie??
xjadi pape la kan? kuangkuangkuang....
sape suh ko suke sakat aku, kan aku da rindu! cepat la sakat lagi..
oppss, bahaya lak termintak, die nie kan bukan boleh, klo sakat sampai x teragak2 kot, sampai aku nangis pon pernah .. last2 gado.. padan muke kami! huhu..

relationship kitorang tak de la mcm cite dongeng "sleeping beauty" bagai tu, pasang-surut mesti ade..
tapi rase cam selalu surut je skang..huhu.. entah mane la salah lagi kan.. haish2 dan haish lagi..

mane taknye , aku nie kasar2 kan orangnye, hanye yang kental je mampu memiliki.. haha .. *ayat mcm mintak penampar je* sori2..hehe
sebab tu la aku sayang gile kau hairul zamri!!!!!!! ko je one in a million berjaya buat sume2 tu!
tapi dalam kasar2 , sape yang kenal aku mesti taw nye la, kasar2 keras2 aku nie pon, aku cam agak manja gak.. ati tisu kot.. (mama n HZ kate manje lebih) .. emm, myb ank sulong kot, aku paling manje antara sume adik-beradik.. memang tak dinafikan pon..*sape setuju ankat tangan macam saye~~*

aku keras , die lagi keras + baran.. (memang seswai sangatlah ngan profession die sebagai pejuang negara)..cano tu??? emm, tapi satu yg aku sangat respect & suke kat die,adelah ketegasan die.. klo die kate A, A lah, ko takyah la nak cakap B, memang sakit ati nak lawan beb tapi ade baik nye gak la aku dapat die, sekurang2nya ade la orang nak guide & jage aku kan..*aku ade die, pejuang negara & pejuang aku.. ko ade?*(heeee, main2 je..)

PALING & PALING aku n mama pon suke ko,taw pe? of coz la ko TAK SMOKING.. dan same2 tak suke duduk & bau orang isap rokok, nie mmg aku respect sama lu...abah ngan adik2 laki aku pon xsmoke, memang tak la kan aku nak smoker.. mama pon penah cakap, kakak klo mule2 nak berkawan, mule2 tanye orang tu rokok ke tak, klo rokok jangan nak ngade2 nak jadi menantu mama..haha... klo ko smoke, otoomatik kite putus.. *ayat sangatlah berani mati*

da 2 minggu berturut-turut leh lak aku mimpi bersambung.. aku mimpi die eksiden n da xde kat dunia nie.. dalam mimpi tu mama kol gitaw aku sume tu, aku tak caye & aku tak nak balik pi tengok jenazah. tegar gile aku tak caye.. aku wat cam xde pape.. last2 terjage dari tido leh lak sambung nangis.. seminggu lepas tu mimpi bersambung, adik die kol tanye asal tak nak balik tengok abang sume, aku cakap yang dorang tipu,abang idup lagi.. pastu aku leh lak on fb die cek2 sume dengan harapan dye on9, cam tipu diri sendiri gak la, last skali nangis sekuat hati.. terjage dari tido tengok2 memang air mate ngalir lagi.. skang ko nampak kan betapa ko da bagi kesan dalam idup aku..wey, aku memang tak leh ilang ko la.. camne pon kite gado, dahsyat camne pon, aku memang takleh idup takde ko la...nampak tak betapa kuat nye penangan ko kat aku am? i love u from bottom of my heart lah.. cepatlah masuk meminang! haha, nie lagi ayat berani mati..

ingat tak nie? padan muka!
sile ke sini untuk imbas kenangan di atas..:)

p/s : jangan pernah berhenti cinta aku ok..klo tak aku xmo kawan da.. :P

5 comments:

ooh dxanna said...

omg...gambar ni is that you and him?
Sumpah sweetttt

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum fifyieka,

hi saya syahira dari military wags. saya suka la pic yang last tu.

share la story tentang pic tu. sweet la..

fify said...

OD : yup. on his burfday lastyear... i yg wat suprise nie.. :)
shahira : satgi fy bagi link entry tu.. fy da pnag wt dulu..

enyheartsdiamond said...

omg! sweetnya fify ni! sgt comel dikelilingi lilin tu <3

fify said...

eny : <3 hehee