Wednesday, November 2

VCO

Apa itu VCO


VCO adalah virgin coconut oil atau minyak kelapa dara dalam bentuk soft gel .Kelebihan VCO atau minyak kelapa dara keluaran Catalyst ialah ianya menggunakan 100% bahan semulajadi yang sangat bagus diambil sebagai supplement tambahan untuk terutamanya untuk kulit.Ianya dapat mengurangkan masalah jerawat, kulit kering, tona kulit tak sekata,strechmark bagi wanita hamil.


VCO ada 2 jenis.
1. liquid
2. softgel.
Yang ini ialah VCO soft gel.


VCO softgel paling laris sebab senang nak telan dan boleh apply ke whole face. Means if beli VCO ni memang tak rugi sebab boleh digunakan secara 2 in 1. Kalau VCO yang liquid tu memang tak ramai yang sanggup beli sebab tak tahan dengan bau dan rasa dia. Kalau soft gel ni memang takde bau ape2 pon.Telan je terus!







VCO BENTUK CAPSUL
RM 39.90 / 60 KAPSUL





VCO BENTUK CECAIR
RM 39.90
RM 43.90 (S&S)




kegunaan luaran


i) dapat mengurangkan berat badan
ii)melembut dan mengurangkan kekeringan
iii) menghasilkan tenaga dan sentiasa segar
iv)mengatasi masalah kulit berminyak


kegunaan dalaman


i)mencegah risiko penyakit jantung& kadar kolestrol tinggi
ii)mengurangkan perasaan mudah lapar
iii)melancarkan kitaran haid
iv)melegakan pernafasan
v)membaiki kadar pencernaan dan penyerapan vitamin dan asid amino
vii)sebagai agen pelincir dalam hubungan suami isteri


Pengambilan VCO bagi wanita yang hamil


Selain bagus untuk kulit.kesihatan dalaman dan luaran. VCO atau minyak kelapa dara juga bagus untuk mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin. Ada effect ke VCO ni? Jangan risau, Vco tiada side effect sbb dia bukan ubat. it's simply a great supplement. Setakat ni based on testimoni2 pengamal VCO, ada 3 orang dah bjaya hamil. Alhamdulillah..rezeki itu semuanya datang daripada Allah, tetapi kita jugak kene berusaha untuk mendapatkan sesuatu perkara yang baek. Pengambilan VCO atau virgin coconut oil/minyak kelapa dara keluaran CATALYST semasa kehamilan adalah sangat bagus dan insyallah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk kami adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan. CATALYST juga adalah syarikat bumiputera dan produk-produknya mendapat pengiktirafan sijil HALAL.Pengambilan vco bagi pasangan suami isteri yang mengalami masalah kesuburan dan sedang merancang untuk mendapatkan zuriat juga sangat-sangat digalakkan kerana vco juga berfungsi sebagai agen pelincir.




Persoalan-persoalan yang sering ditanya mengenai VCO


1. Lelaki boleh makan jugak ke?


Yup! Lelaki pon memang boleh makan. Lelaki dan Perempuan memang digalalakkan makan VCO ni as suppliment


2. Harga berapa dan dalam satu botol ada berapa soft gel? Boleh tahan berapa lama satu botol VCO ni?


Harga VCO sebotol ialah RM 39.90 bagi semenanjung dan RM43.90 bagi Sabah dan Sarawak.
Dalam satu botol ada 60 kapsul soft gel dan boleh tahan selama sebulan 


3. VCO nih sesuai dengan semua peringkat umur ke?


Of course semua peringkat umur digalakkan makan VCO ni. Daripada golongan muda sehinggalah golongan tua. Umur 8 tahun pon ada yang makan.




Bagaimana cara pengambilan/pemakanan VCO ni ?


Boleh digunakan dengan 2 cara. 2 in 1 
Makan dan Sapu di muka


- 2 kali (2 biji kapsul setiap hari) boleh dimakan sebelum/selepas makan.
- Juga boleh diambil 2 biji kapsul sekaligus
- Seelok2nya ambil bersama air suam/air kosong


-Lagi satu, boleh disapu kat muka. Lubangkan siket guna jarum dekat softgel tuh then apply kat muka. Kalau boleh wat before nk tido malam tuh.Kalau nk biarkan smpi pagi terpulang la.Tp 15 minit pon dh ok..kasi die serap kat kulit muka...tp utk kulit sihat n cntek,better mkn n sapu laa  Yang penting, pengambilan VCO untuk makan 2 biji kapsul setiap hari jangan pernah skip. Amalkan.


Tak bertambah berminyak ke bila sapu soft gel nih dekat muka?


Tidak. Cuma ianya oily bila sapu dekat muka je. Then, boleh terus cuci dan dapat rasakan kelembutan kulit kita tuh Â


Kalau dah memang sedia ada kurus, bila makan VCO nih, akan bertambah kurus lagi ke?


Tak If u da kurus, dun worry takkan lagi kurus after makan sebab metabolisme dah tggi. Cume yang utk metabolisme rendah je die akan naikkan. So dun worry ok!


Berapa lama boleh nampak kesannya selepas makan VCO ni?

Jika anda konsisten mengambil kapsul ini, insyallah, kesannya akan diperoleh dalam masa yang singkat tetapi ia juga bergantung kepada sistem/hormon individu tersebut. Kesan-kesan sampingan juga adalah berlainan bagi setiap individu mengikut masalah yang dihadapi. Depends 



Halal ke VCO ni?


VCO from Catalyst Brand ni berasal daripada company Catalyst Nutraceutical (M) Sdn.Bhd di Malaysia & it based from nature. 100% bumiputera dan tak perlu ragu-ragu.

lastly, nie testimonial dari aku sendiri:
1. jerawat tak naik da buat mase skang nie
2. senggugut hilang.
3. PMS pon da kurang.
4. berat badan maintain walaupon dok makan je keja.

p/s : sape yg berminat juz pm dekat my fb or leave comment here ok. :)

Friday, August 26

:: setahun hanya sekali ::

assalamualaikum ........

kepada semua yang sudi baca blog nie & x lupa juga kpd silent reader sekalian..
maybe arini last on9 b4 raya, sebab esok nak  bertolak balik kampung di kelantan.......
happy teramat, da setahun x jejak kaki sana.
tapi maybe akan sikit letih la, coz esok sampai raya kedua di kelantan
then, petang tu akn bertolak ke kampung perak pulak sehingga raya ke-4.
then, johor semula utk raya dengan sape yang patut..hehheeeee

sebelum terlambat untuk bagi ucapan yang SETAHUN HANYA SEKALI nie kan.....

dengan ini saya NUR AFIQAH ROSLI atau lebih dikenali dengan
FIFY or IKA
abaikan mata yang xbpe nak best tu-nangis banyak tu yg jadi cmtu..hehee
ingin menyusun 10 jari memohon kemaafan untuk semua salah silap selama ini
kepada semua di bawah :
1. KELUARGA tersayanggsssssss
2. sedara - mara
3. HAIRUL ZAMRI
4. kawan-kawan yang memang sumpah aku sayang:
-da 10+1 cinta mati (shikin, nazreen, mira, wani, najwa, sha, seha, izzah, fatin, lyn)
- cs224 & all UITMers,
-nana, izni, kema & all KMPK buddy
-MRSM TGB, jasin buddy
-MRSM LENGGONG buddy
-sek. keb. SERI MANJUNG buddy
-pasti AL-FURQAN buddy
-AVON : kak is, aleen, wina, hanim, ida, ana, ieka
-WAGS & MILITARY's DOVE DARLA
&
SEMUA YANG MENGENALI DIRI INI

dengan ucapan
SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN

cukup tak list kat atas nie, sorry kalau ade yang tertinggal ye........
saya sentiasa cuba untuk berubah menjadi lebih baik dari hari ke hari
doakan saya ye semua..
semoga hati sentiasa tetap teguh menjadi hambanya yang di redhai hidupnya...amin

Thursday, August 25

........................

Ya Allah sesungguhnya aku adalah hambaMu,anak kepada hambaMu,anak kpd hamba perempuanMu,ubun-ubunku di tanganMu,terlaksana ke atasku hukumanMu dan adil kehakimanMu terhadapku,aku mohon kepadaMu dgn setiap nama yang Engkau namakan dengannya diriMu,atau Engkau turunkan di dalam kitabMu,atau Engkau telah mengajarnya kepada seseorang daripada makhlukMu atau yang tersembunyi pada ilmu ghaib di sisiMu,jadikanlah Al-Quran penenang hatiku,cahaya di dadaku,penghapus kedukaanku dan penghilang kesusahanku.

aku yg pilih jalan nie, utk bertahan aku perlu makan ati.

Wednesday, August 24

tak kan ku tertipu lagi... ggrrrrrr...

Assalamualaikum..........

ok, sebelum nak melepas ketidakpuasan hati nie haruslah bagi salam dulu... ye dak? huhu
emm, klo korang friends FB aku sure korang ade perasan yang aku ade latest post aku kat FB cakap sal kuih raye kan?
hurm, punya la semangat hari nie amik cuti semata2 nak kemas rumah & tolong ma tambah lagi koleksi biskut raya..yela, sabtu da nak bertolak balik kampungku.. oh, TAK SABAR!
then, mama beria la kan nak wat biskut suji.. selama nie sume resepi biskut ikut dari buku turun-temurun mama..

akan tetapi hari nie beria la nak ikut resepi2 dari satu majalah nie..
xleh cakap la name majalah tu kan, kang x pasal2 aku kena saman lak..
tapi boleh gambarkan kan? hehee.. ok, majalah tu yg mesti story sal anak perempuan muda-mudi+gaya tudung+tips masak & macam2 lagi, cover page mesti gambar girl bertudung fesyen bagai la.. ok da taw? buat2 taw je la ye..

nak ikut sebab resepi die senang & simple tapi mama da cakap macam pelik je..
minyak sapi+tepung suji+gula+air. tu je ok.. tapi mama cakap la sepanjang mama wat kuih raya nie je yang gune air..  ok, tak pe nie resepi orang.. ikut je la dulu...

da siap adun sume, masuk dlm dulang & bakar dengan senang hati la kan mak jemah..
comel2 je aku ngan ma buat, dlm 5 minit aku tengok, aku cakap la, 'ma, nape biskut nie besor no?'
ma, tengok2 tros cakap..'huh, nie la penangan air. kak, ko amik buku tu koyak bakar!'
hahaa, lawak bile ma cakap camtu.. ye la, penat2 semangat sekali biskut SUJI jadi biskut MILNA.. taw x MILNA nie biskut ape? biskut yg baby makan tu..

nie rupe die sedap dok melt dalam oven tu.....
dari jauh2 aku susun, dlm oven sume elok je rapatkan saf ye.. :(

lagi satu yg xleh blah nyer, da kuar dari oven tu , nak kuar dari talam aku sampai kena hempas pulas nak bagi die tercabut dari talam tu.. da tercabut lak keras cam batu. ok, lembut sket.. aku gigit mmg sakit gigi. aku baling x pecah wey....................! AJAIB sungguh! hahahahaaa... memang leh wat order la ma cakap. so, posmen senang la, dy leh je hempuk2 bekas biskut tu, sbb xyah letak FRAGILE bagai..hahaa...

hamik kau! gajah nye suji..
siyes sakit gigi nak leh abihkan sekeping...

sepanjang 21 tahun hidup wat biskut raye , nie la kenangan termanis..
mama lak cakap, takkan aku beli da buku nie! marah sungguh..hahaa!

ape2 pon korang meh sini nak hidang biskut lain yang da siap dengan jayanye.. :)

7 jenis biskut yg da siap... bwh skali dlm bekas besar tu almond london bogel.. sok br letak choc..

Saturday, August 6

dengar kata hati

duhai hati sentiasa lah engkau kuat..

kuat untuk sentiasa tetap ke jalan Allah
kau pernah tersungkur dari landasan-Nya
bukan sekali
beberapa kali mungkin
namun kau cuba bangkit untuk mengejarnya kembali
sinar itu tidak akan hilang selagi kau berusaha dan mencarinya
percayalah hati..
percayalah..

kuat untuk sentiasa teguh dari terjatuh dek permainan hati
ini yang paling kau geruni
kau bina kuat hati nie untuk teguh tidak membahagi
selagi kau tahu maknanya setia dan percaya
dan maknanya kecewa dan berduka
kau akan sentiasa berjaga-jaga

tapi,
kadang-kadang empunya hati mudah terlupa
dan tersalah ikut kata hati
yang ketika itu
hati tidak meminta akal menjadi temannya untuknya berfikir panjang
ketika itu langkah tersilap
secara sedar dan tidak sedar

tapi percayalah teman
itu hanya kata hati
yang ketika itu tidak dibantu dengan akal yg kuat
maka tidak terkawal lah die

ye, aku benarkan kamu yang aku panggil teman hidup
tegurlah dia
marahlah dia
pimpinlah dia 
untuk tahu apa salahnya empunya hati
agar dapat membetulkan diri

JANGAN
kau tinggalkan dia
menghukumnya
meninggalkannya terkapai-kapai

KERANA
dengan teguranmu
dengan pimpinanmu
dia akan sedar
dan akan kembali

percayalah..
ye aku si EMPUNYA HATI yg cukup rapuh
aku mengakui ini semua kata HATI ku saat nie
aku perlukan kamu mendidiknya..
moga hati nie terus kuat

tapi untuk-Nya
kuatlah dan itu pasti..

Tuesday, June 28

pencurik suprise!!! grrrrr....

hye olls...

nampak notification atas nie? bawh nie plan aku utk kejadian di atas nie.. :)

satu ptg hari selasa. 14/6/11....sehari b4 anniversary kitorang..
perbincangan melalui telefon antara aku dgn SOPI ( am's bestfriend )
tutt... tutt..
fon diangkat & aku dgn gelojohnye tros bercakap tanpa bg peluang lansung kat pihak satu lagi nie..aku ckp dgn cepatnye taw without fikir ape2..da la ctu bising gile , dy ngn am ade dekat PERTAMA.. jahit baju loreng(baju askar yg celoreng2 tu..)

fy : elo, nie sopi kan? nie ika gf zam(nme yg dpnggil sopi). wey, jgn gitw zam aku kol ko nie taw. wey, mlm nie ajk zam gi danau taw... pliz.....


unknown : owh ok2 xgtw. nak wtpe gi danau?


fy : ala, tlg la bwk dy, aku nk suprise la.. anni ktorg la sok..


unknown  : owh, tgk dulu. camne. eh, ok2 zam da smpai.


fy : ok2, kte msg. bye.

end~~

plan nie aku buat lepas iqa n tip gitaw nak gi IKEA as usual la fevret place ktorg melantak meatball.. da la mkn xhingat, sorg bedal 10 ketol..yela, save utk cuti 2 bln..hehee.. aku , anis , iqa n tip je gi.. cian yan kne tggal sbb xsiap hwk lagi..hehee.. tp ktorg bwk bekal utk yan.. :)
abeh2, mkn tu nk gerak danau cz tip nk beli flipper slim (lame da dy merengek nak nie) , iqa lak nk beli baju elmo utk TUNANG die..
so, da alang2 nak ke danau aku pon terfikir la idea kat atas tu.. kirenye nie sambut becoming anni la..hehee

sepanjang perjalanan kami ke IKEA & DANAU.. anis aka co-pilot aku dok sebok la msg am & sopi on behalf aku..msg am dok cam pujuk2 dy soh ikot je sopi gi danau tapi dy leh la kenakan aku blik taw x.. aku susah sket la nak suke ble dy nak kuar mlm2 nie jln2 ngn member2 dy, so dy bg la tu la as alasan dy xnk ikut si SOPI nie..saje je nk ngena aku... tp tym nie kan aku nk suprise , so aku cam aiyo kne gak pure2 bagi..huhu.. yg dekat sopi lak ktorgang dok msg plan2 sume.. ok, sume cam da berjalan lancar la kan pada aku..

sampai danau kitorang tros je jln2 sambil dok cari strategic place nk suprise kat ne.. xkan nk wt tgh2 danau lak kan.. KO GILO! ok aku belum lagi la... pastu disebabkan sopi msg dorg mkn la pe la, then kitorang nie pusing la beli barang2 dulu.. aku dgn bawak KAD GEDABAK nie selamba je la kan heret je kad tu kehulu-kehilir..then, dlm kul 11 lebih camtu kate da ready la kat SHELL.. so,aku dgn 3 yang lain nie gerak la gi sane..

ok, part nie korg focus btol2 cite aku nie..hehee
sampai2 SHELL kitorang sume cam tercari2 la mane la mamat2 nie.. aku cuak dy nampak aku je.. punye la aku terhendap2 nyorok kat van la keta la.. tapi kitorang x nampak ok bayang dorg nie.. so, anis dgn semangatnye la ajak tip gi mencari mane la si am nie kan, aku nie dok la nyorok blakang van sebab tibe2 jantunbg gile berdegup 140 km sejam dowh..hahaha.. xtw nape aku gabra gile.. dorang da cari2 tapi xjupe, tibe2 aku yang terhendap2 nie dengar sore dari belakang..

haaaaaaaaaaaa, hoi! sinilah.. hahaahhaa! xjadi2.. huuuuuuuuu... <-------- sore am yg kuat tibe2 wat aku terkejut gile! 
aku cam eh, ape nie (2x)... ala....... asal by ade kat cnie???? eiiiiii...
am : hahahahaa, tak jadi2, by da taw da..
aku : eiii, nie mesti sopi cakap.. xgune tol plan ngn dy huh! alaaaaaaaa....
am : syg tu yg xgune
aku : asal lak syg? suke ati awk je kan?
am : awk tu da bape lame ha dgn by? sore by pon awk xknal kan?
aku : eh, ape hal lak syg xkenal sore by? (sambil blur2 xfaham keadaan tym tu)
am : ye la, by yg akat kol ptg tadi... haaahahhahahhaa... akat2 dy tros membebel, so by pon dgr je la then tros nyamar sore..hahahhaa!
aku : eh, lain lah, tapi asal lak sopi bg hp kat by? sengalnye la..
am : ye la, da naik name kat hp tu "awek zam" tu dy bagi by..
aku : sopi mmg sengal!!!!!!!!!!!!!


camne aku leh xpasan sore dy ek? huhu..
paling xleh bla skali spanjang perjalanan tu kan kitorg dok msg am n sopi at da same time.. rupe2nye dy pon same.. am leh lak pgang hp sopi dok bls msg2 yg konon aku plan ngn sopi tu.. aku tw mesti muke dy tym tu gelak KEJAM! huh, sungguh HAMPEH....

pas aku ngn am da jumpa aku teros la panggil tip ngan anis yg gigih la mencari mamat nie tapi xjupe2..huhu.. ble dorg pandang kitorang am teros lambai2 tangan..hahaha..dorg pon cm nk gelak tgk am da ade kat aku...hahhaa...
dalam hati nie dok pk2 balik macam mane aku leh x cam sore org yg tiap2 hari aku gayut..huhuhu.. :(

pastu kawan2 dy pon dtg la bwk hadiah hadiah hadiah & hadiah utk aku.. 4 ok hadiah! hahaa.. am kate pas dy tw je plan aku , dy xsempat pon balik kem. tros dy ajak si sopi nie beli sume hadiah2 tu.. ( terharu jap kat cnie )... tapi sangat bengang coz aku plan nak SUPRISE dy, aku yg terSUPRISE! waaaaaaaaaaaaaaaa...tym nie ble nampak muke sopi teros aku cakap bendul la ko.huhuhu... xmo da len kali kol ko, kne ajak org lain nk suprise..
tapi xpela, pergi tgn berisi balik lak lagi banyak isi aku dapat.. SUKE!!! hehhehe.. tq sooo much by!

nie giant card aku bagi dy.. :) 

lupe nak amik dalam nye bahagian, penat taw i buat.. hehe.. anis pon tolong buat kaki coomel.. nanti aku tunjuk k..

nie kek from him! nak tengok?

tadaaaaaaaaaaaaa!  so sweet la u!

nampak tak tulis ape?
huruf tu cenonet sangat..
ika
<3
am
aku xnotice lansung sampai sok nak makan tip yg gitaw..hahaa
tapi kan korang sumpah sedap gile vanilla cuppies nie..
pistachios bakers nie  mmg sedap la kek2 dy!
tapi sedih lupe bagi dy satu.. kempunan dy nak rase.. :(

last but not least haruslah kan selitkan jugak! hahaa... 
disebabkan pas suprise tros am atar kitorang balik umah, so, nie je la sempat snap..

dekat tgn aku tu hadiah2 am bagi..
keychain love couple + cadbury + plasma hand (hadiah utama & besar skali)
tapi kan korang aku takut ok dengan plasma hand aka tangan ahli sihir yg dy bagi tu..
dy tw aku nie penakot lagi dy bagi menda2 camtu..waaa..
mmg elok je la kan simpan dlm kotak..huhu

so nie diisytiharkan HAIRUL ZAMRI adalah PENCURIK SUPRISE!

ok da abih cite yg lame simpan dlm draft nie.. tunggu lagi 2 update about our vacation & his suprise burfday from me.. yg suprise nie menjadi! yeay! ok, bye peeps.. :)

Saturday, June 18

beria + happy

1. kalau nak jupe seseorang yang penting dan korang sayang dalam idup korang pe korang rase?
A. biasa-biasa
B. malas
C. xde perasaan pon
D. beria-ria + happy + tak sabar + nak wat mcm2 benda utk kenangan

aku sure sangat jawapan semua orang D kan? kenapa? 
sebab kite xtw bile lagi kite leh jupe dia kan? ape akan jadi lepas nie kan? 
and of course kite nak biarlah pertemuan tu akan ada kenangan yg boleh buat ade perkara yang akan buat dia senyum bila teringat...

tak kisahlah la sape org tu kan, tapi korang sume pasti nak wat benda nie dekat oarang-orang yang penting dalam hidup korang kan.. dan diorang sume tu memang WORTH pon dapat camtu kan?

emm, tapi cam ne lak klo diorang sebenarnya tak hargai pon benda tu.. HANCUR KAN HATI KORANG???
takpe la kan, lame-lame nanti dia sedar.. ataupun kite sendiri yang kena ubah untuk buat biasa-biasa je..   

Wednesday, June 8

percaya padaku

ok, perasan tak ape yg lain dalam blog nie? ce dengar, ce dengar...
weeeeeeeeee, dengar tak? heee...
OMG....... saya da jatuh cinta sama ini lirik!!!!!
sedap & sangat meaningful...


aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu

seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu


reff:

berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga akhir waktu menjemputku

ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga akhir waktu menjemputku


saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)


agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku

repeat reff

tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu

repeat reff

berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga akhir waktu menjemputku



p/s : am, aku tuju lagu nie kat kau.. sweet kan? haaaha

Saturday, June 4

petang nie, teringat...

emm, tibe2 aku rindu die sampai tak sedar ternangis beb!
argghhhhhhhh!!!!!! cengeng la ko nie fify.. (mama suke kate aku nie cengeng, gaye je kasar)
btol la ma, ika mmg cengeng pon....
bile jauh dok sebok rindu , bile dekat gadoh cam hantu.. haish, ape nak jadi kami nie??
xjadi pape la kan? kuangkuangkuang....
sape suh ko suke sakat aku, kan aku da rindu! cepat la sakat lagi..
oppss, bahaya lak termintak, die nie kan bukan boleh, klo sakat sampai x teragak2 kot, sampai aku nangis pon pernah .. last2 gado.. padan muke kami! huhu..

relationship kitorang tak de la mcm cite dongeng "sleeping beauty" bagai tu, pasang-surut mesti ade..
tapi rase cam selalu surut je skang..huhu.. entah mane la salah lagi kan.. haish2 dan haish lagi..

mane taknye , aku nie kasar2 kan orangnye, hanye yang kental je mampu memiliki.. haha .. *ayat mcm mintak penampar je* sori2..hehe
sebab tu la aku sayang gile kau hairul zamri!!!!!!! ko je one in a million berjaya buat sume2 tu!
tapi dalam kasar2 , sape yang kenal aku mesti taw nye la, kasar2 keras2 aku nie pon, aku cam agak manja gak.. ati tisu kot.. (mama n HZ kate manje lebih) .. emm, myb ank sulong kot, aku paling manje antara sume adik-beradik.. memang tak dinafikan pon..*sape setuju ankat tangan macam saye~~*

aku keras , die lagi keras + baran.. (memang seswai sangatlah ngan profession die sebagai pejuang negara)..cano tu??? emm, tapi satu yg aku sangat respect & suke kat die,adelah ketegasan die.. klo die kate A, A lah, ko takyah la nak cakap B, memang sakit ati nak lawan beb tapi ade baik nye gak la aku dapat die, sekurang2nya ade la orang nak guide & jage aku kan..*aku ade die, pejuang negara & pejuang aku.. ko ade?*(heeee, main2 je..)

PALING & PALING aku n mama pon suke ko,taw pe? of coz la ko TAK SMOKING.. dan same2 tak suke duduk & bau orang isap rokok, nie mmg aku respect sama lu...abah ngan adik2 laki aku pon xsmoke, memang tak la kan aku nak smoker.. mama pon penah cakap, kakak klo mule2 nak berkawan, mule2 tanye orang tu rokok ke tak, klo rokok jangan nak ngade2 nak jadi menantu mama..haha... klo ko smoke, otoomatik kite putus.. *ayat sangatlah berani mati*

da 2 minggu berturut-turut leh lak aku mimpi bersambung.. aku mimpi die eksiden n da xde kat dunia nie.. dalam mimpi tu mama kol gitaw aku sume tu, aku tak caye & aku tak nak balik pi tengok jenazah. tegar gile aku tak caye.. aku wat cam xde pape.. last2 terjage dari tido leh lak sambung nangis.. seminggu lepas tu mimpi bersambung, adik die kol tanye asal tak nak balik tengok abang sume, aku cakap yang dorang tipu,abang idup lagi.. pastu aku leh lak on fb die cek2 sume dengan harapan dye on9, cam tipu diri sendiri gak la, last skali nangis sekuat hati.. terjage dari tido tengok2 memang air mate ngalir lagi.. skang ko nampak kan betapa ko da bagi kesan dalam idup aku..wey, aku memang tak leh ilang ko la.. camne pon kite gado, dahsyat camne pon, aku memang takleh idup takde ko la...nampak tak betapa kuat nye penangan ko kat aku am? i love u from bottom of my heart lah.. cepatlah masuk meminang! haha, nie lagi ayat berani mati..

ingat tak nie? padan muka!
sile ke sini untuk imbas kenangan di atas..:)

p/s : jangan pernah berhenti cinta aku ok..klo tak aku xmo kawan da.. :P

Thursday, June 2

:: rindu ::

elo2.. test2..
ok,cnie ade pengumuman...

ehem2, cube tengok belah kanan blog nie..
nampak tak GF & BF??
ape???
xnampak? aiyoooo..
scroll bwh sket,
ha, atas cakap puas-puas tu..

saye rindu zaman tu..
orang2 dalam tu expecially... :(

Friday, May 27

:: masa berlalu ::

masa berlalu detik demi detik tanpa kita sedar kan?
dalam proses mengenal hidup & menjadi dewasa macam-macam kita nak kena tempuh dulu
untuk betul2 mengajar kita selok-belok hidup..

takyah cakap orang lain la , aku sendiri da lalui macam2 da yang buat aku betul2 terkesan n mengajar aku sangat2..
bak kata orang tak semua benda tu indah kan, pahitnya sentiasa ade..
masuk tempat baru , cari kawan baru , bina episod baru..
bile da kawan aku buat salah, ko buat salah & orang lain pon buat salah.. tapi dalam salah tu kita belajar kan untuk ubah & jadi lagi baik..
jauh dari family jadi kawan la paling dekat ngan kite, jadi salah sama2 tegur la.. pastu kita kawan balik kan.. camtu la putarannya, sebab sapa2 pon tak perfect..
jangan la ko selisih faham ngan die n xske dy ko tinggal, bile tak suke sume nak buruk je & yg jahat je ko nampak.. abeh tu susah-senang die ngan ko dulu camne? lupe camtu jer.. yang baik2 die wat dulu ko lupe camtu je?
patut dan adil untuk ko tapi utk kawan ko patut tak? tak kan? da naik same2 , klo jatuh ko taknak gi tolong angkat dy ke? same2 naik la kan.... pastu rase cam , sume orang stick ngn aku n bukan ngan die, senang la hati kan. tapi hati orang lain fikir???
orang buat jahat ngan kite, jangan balas ngan jahat gak kat die.. ayat nie beri seribu makna,terpulang individu nak tafsir camne kan. kawan ko kawan aku jugak kan, dari ko kawan b2 , tambah jadi 3 4 5 n seterusnya.. nak berkawan mmg senang, nak kekalkan tu la perlu hati budi..

aku cakap nie bukan untuk ko ke dy ke sape2 ke? tp untuk aku gak.. kita da belajar& lalu banyak benda kan? boleh fikir sume tu..

p/s : arghhhhhhhhhhh, aku rindu kawan2 aku!nangis lak tgk gambar...

Friday, May 20

ACID SPLASHER !!!

rumors2 mengatakan si acid splasher nie da sampai SHAH ALAM.....................
OMG, aku sangat teramat takut!!!!
tolonglah, hentikan semua ini, nak pergi mana2 pon da rase tak selamat.. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

nak balik JOHOR!!!!!!!!! tak selamat lah dok cnie...huhu

Thursday, April 21

LolliCraft :: I Heart Handmade Giveaway


 *klik banner utk ke GA page*

nie 1st tym aku join contest cam nie ..
korg tw sbb pe?

tgk bwh nie.........


saaaaaaaangat coomel kan?

ade lagi adiah lain, tp aku sangat 
HEART
yang nie...
(nak gantung dlm keta) huhu...
nak3.. huhu.. *over lak, hihi*

p/s : tanx to NINA, sbb aku tgk dy join wat aku teeruja nak join gak..heheee

Friday, April 1

:: gembira ::

mase yg ditunggu setelah segala pahit lelah di Shah Alam nie sudah tiba!!!
yeayyy! serius aku da tunggu minggu nie lame..
lepas da berperang ngan asaimen + perasaan + makan hati = sume yg xbest la!

ma, akhirnye akk balik gak..
sem lain xpenah pon wat cmnie, at least sbulan skali balik..
sem nie last balik raye cina tu je la..

mudah - mudahan perjalanan aku pd mlm nie selamat..
InsyaAllah.. :)

tiap2 hari dok serabai je,
tp sebab arini nak balik sempat gak malam td melaram...

see, i melaram kan ? haha
act xpon , xmekap pon..

en. am cepatlah sampai, tunggu awk punye pasal sempat tw update blog nie..huhu

p/s : abah xsbr tggu anak dara dy smpai, cz sok nk lepas nafsu mkn durian same2..hehee

Tuesday, March 15

:: jangan terlalu keras ::

mungkin tidak bermaksud

atau

mungkin sakit ati

&

ingin sakitkan hati balik..

tapi

semuanya mungkin sahaja..

saya tersentuh dengan itu..

:(

emm
da masuk 3 bulan..
but
still kamu seakan tidak mau ke arah positif..
atau maybe tu perasaan aku?

tolonglah Tuhan tenangkanlah hati nie
xmau terlalu fikir benda yg seakan2 tidak membuahkan hasil.
aku tahu hanye-MU yang mengetahui segalanye.

serius aku xnak pk da
sebab kePOSITIFan aku seakan2 mau ilang
bile hasilnye make me
down, down & down..

gelak tawa aku hanyelah luaran.
dalaman TUHAN saje tahu..
minta maaf untuk kesekian kalinye.

Tuesday, February 15

can i let him go??


dear, i'm not strong enough to let u go to the afghanistan...
it's killing me inside.. :(


love u!


Monday, January 31

mode : jiwang jap je..

emm, entry nie ade unsur2 yg akn buatkan u oll nk muntah kot.
jike begitu sile ke page lain ye..

setelah satu tahun tujuh bulan dua minggu dua hari
kami dah belajar macam2..

baik + xbaik = pengajaran + pembetulan

terlalu banyak yang kite da lalui kn by..
hope cukuplah untuk wat awk fikir2 dalam2 ye bile nk wat keputusan..
sayang awk ye.. awk harus taw itu.. heheee

oke, mase cm terluang sket la ptg tadi..

always be my LOVE ya..


tanx cz always cheering up my day saayaaaang.. 
INSYAALLAH, 2tahun lagi ye.. :))

:: makan2 ::

saya mmg la suka makan.. tp nak layankan makan je mmg la xcukup duit kan.. mmg la duit byk abih utk mkn kan.. tp kna la tahan2 gak blanje tu kan.. oke, jd sem nie mmg cm kerap gk la msk. i mean bkn goreng frozen ok.. memasak full set of lunch or dinner.. ye2, itulah maksud saye.. heee..

saye juga sgt2 beruntung kerana dikurniakan 2 org roomate yg bkn sahaja kaki shopping, kaki jalan, kaki gelak, kaki suara AMPLIFIER (bak kata shud) , xlupe juga kaki bangku..mereka nie juga kaki makan n kaki masak! tambah2 lagi CHEF MARINA! oke, xdinafikan ko msk mmg superb n sedap.. xtipu nie.. 

ayam black paper kamu mmg SUPERLICIOUS la! sorry, gambar xdpt disertakan kerana dlm kamera sape pon xtw la..

 nie nasi goreng cili padi khas dari CHEF MARINA.. pedas gile n sedap okay!
makan bersama SUP AYAM & KEROPOK IKAN.. :))


nie lak hasil tangan SHUD & FIFY (ye saye)
sgt bertimbun lak oke..
ROTI SARDIN GORENG TELUR.. 
nyum2...

utk memuaskan nafsu juga mlm sebelumnye ari khamis menjelang saye n marina tibe2 mengidam meatball IKEA! leh lak yg IKEA nye je kan. haruslah sebab MEATBALL IKEA mmg lah superb..
rancangan utk pergi bertiga bertambah menjadi tujuh orang apabila iqa n rumet menyatakan hasrat utk join kami.. jadi , marilah lihat gambarnye sahaja ye.. MEATBALL xdpt la nk blanje lak kan..




oke, nie ahli rombongan ke IKEA

ade sape2 nk tolong saye angkat?

at GARDEN

 that's all.. bubye!

:: big thanks ::

p/s : entry nie berjela sket taw...

i know both of u had such a kind heart..
tanx utk bg kenangan utk burfday aku yg ke-21 nie ye..
xkesah la ape je yg pnh jadi b4 nie kan 
cz yg da lepas bia r lepas
buku baru lagi penting & sangat berguna utk kite semua.. amin..
walaupun aku ade perasan sumtin yg menyakitkan ble aku hargai korg
tp xpe la, aku malas da nk amik port.. 
biarla org nak perli2, biarla orang ckp tu ini.. 
aku okey. :))

tanx to cik yana 4 all da laugh at secret recipe
tanx blanje aku.. :))

oke nina, aku dpt name ko nie kt da curves.. hehe
tanx k 4 da kad.. sgt2 cantik2.. like it!

saye suke kwn ngan orang cantik?
sure la!
kawan saya sume cantik2 oke. Tuhan da jadikan kite secantik2 ciptaan NYA..
jadi kawan saya semuanye cantik. SEMUANYA taw..
tanx to nana & shikin & wanny cz always be in my side
tanx to da 10, sampai bile pon kite SISTERS okey!
tanx to nina, yana, jijah, melur & ecah cz menceriakan idup aku since 1st sem lagi.. kite da lalui mcm2 kan bersama, maknanye kite makin membesar kan, suka - duka , salah-faham tu buatkan kite menghargai satu sama lain dengan lebih kuat lagi. sayang korang ketat2. 
tanx to tip, iqa, anis & yan, utk ujung sem lepas n sem2 yg akn datang.. korg ajr aku jd kuat wey, seriously maw jadi ati kering da kot..haha

oke, haruslah gambar saye diselitkan juge.. :))



Monday, January 24

I'm 21, yeay 2 more years.. :))

ehem2..

pe yg 2 years more tu kan?
hehe..
KAHWIN la.. hahaha! ye2 je ko nie fify
INSYAALLAH.. tu perancangan baru.. moga dipercepatkan & dipermudahkan.. mmg xleh bla .. hehe
( xslh kan?? )


sudah2 sal tu.. kite ke bab seterusnye..

oke, semalam 23/1/11
saye telah diberi peluang oleh yang maha ESA untuk terus hidup di bumiNYA
selama 21 tahun.. :))
ALHAMDULILLAH
kesempatan yg diberikan ini akan sy gunakan untuk 
perbaiki diri ini kearah yg lebih baik lagi.. amin~~

emm, 3 hari kot berjalan.. letih gak la..
jumaat : shah alam - OU - rawang
sabtu : rawang - jln tar - ts - CHERAS LEISURE MALL
ahad : MINDEF - McD gombak - futsal tournament - sg.buloh - SACC - home sweet home
huh! byk kan yg aku gi dlm 3 ari.. huhu.. 
even, letih gile cz ble da blik umah rushing lak siapkan assignment alih2 pas raye cina baru submit, huh!
saye happy sangat!

tanx, hubby 4 all that u had organized & done.. :))


rili love ur suprise even xbape nk jadi.. :))
tanx, 4 da choc indulgence tu.. :))

 this!


4 ur futsal match, sokey la dear u xmng diz tyme..
nextime, pastikan keeper xinjured k.. 


:: his team ::

p/s : weekend nie dpt kek lagi.. xsbr la.. ku seru choc chip walnut ♥ ♥ ..  hehe
        tak lupe juga, tanx 4 all da lovely wishes ok..
love u guys! ♥ ♥ 

Thursday, January 20

:(

jgn biar kemarahan memakan diri
kelak binasa diri sendiri


walaupun sumenye telah kembali kepada normal,
tp sy tw keadaan xkan kembali sebahagia dulu..
pe yg terjadi akn disimpan ketat2 dlm ati n jd peringatan aku..
sorry, i'm H.U.R.T... very painful i guess..

p/s : will u fly me away, take me away with u my love?

keadaan di sekeliling sgt2 perlu ditelan perlahan2, klo x boleh semput nnt..
btw, i learn to be +ve.. love myself when  i try to be like dat.. :))


to my bestfrieds, shikin, nana and wanny a big hug from me to all of u.. love u sooo much.. aku syg korg smpai mati. 

Monday, January 17

:: special 4 both of u ::

first of all..
HAPPY BIRTHDAY 
MA 
&
ABAH

actually 2 minggu yg lepas lagi aku dan plan benda nie.. nak wat lagi happening, aku pon plan benda nie dgn aiman (adik no 2) yg study nun kat matrik perak sane & mak adik (adik bongsu ma) from matrik perak. kebetulan dorg nie cuti mid sem kat matrik. sebabkan setiap kali nk balik mesti kami maklumkan kat both our parents kan, so dis is the 1st tym nak disobey benda tu .. sure abah xmrh la coz kitorg wat camtu utk wat surprise birthday abah ngn ma kan.. so, KOMPEM xmarah la.. sure2 je aku nie..
We just went back 4 u ma n abah.

aku lak memang da lame nk suprise cupcakes kat dorg.. so, diz tym aku mmg cari cupcakes yg sedap n affordable la kn.. credit to am , i syg lebih lah! hehe... tanz cz sanggup fly dari keja jap semata2 nak teman i gi pick up cuppies tu...
dy buat ikut request aku.. :))

mula ngan ari khamis, mak adik aku surprise kn parents aku dulu. then, pagi sok aiman lak.. then malamnye aku lak.. ma sampai ckp "nape la asl ma masuk bilik je ade org asing". haha! mmg xleh bla ayt ma..huhu

cuppies tu aku sorok dulu.. plan nak surprise pagi tu, since aku sampai uma pon lewat da..
so, paginye terpaksa tangguh lagi cz abah tibe2 ajak sume gi picnic kat HUTAN LIPUR GUNUNG BERLUMUT.. ok, kami pon plan mlm nanti la kan.. nie some pictures while picnic...






keli & ayam BBQ.. nyummy!


pulang2 kami lepak2 jap kat umah & siap2 utk gi dinner lak. ok, sume setuju nak gi tempat yg am penah bwk aku dulu.. TOMYAM situ mmg superb.. plan utk men boling terpaksa dibatalkan kerana masing2 perut da keddepan xlarat nak baling bola boling da...huhu..sudahnye pulang r jawabnye..

sampai je rumah, adik2 aku lari masuk dulu.. then, bile ma n abah masuk TADAAAAAAAAAA!
hehe.. senyum2 , nak amik gambar nie.. 


ma, muke xnk sedih lagi..hehe




ok, habis sudah entry berjela nie.. :))