Monday, December 27

slh ke??

sori telah mmbiarkan blog nie berhabuk sementara waktu.. ari2 sy sgt penuh.. sori.

hurm.........
nk tye u olls, ape perasaan ble sum1 yg korg xske lebih2 lagi pnh mngeluarkan kate2 kesat utk u n ur boyfie ade bsame2 di dlm 1 majlis keraian di rumah ur boyfie? n lagi terok she is HIS EX GF.. tp sumenye da blalu 3-4 thun yg lepas. tp kate2 kesat tu br staun yg lepas n masih segar dlm kepala aku nie. once i HATE u, it's mean 4ever ok. FULLSTOP!

pe yg korg nk wat?? juz pura2 cm xde pe , senyum2 n wat2 epi wlaupun sbnrnye x?
ok, nie pe yg aku wat..
tersentap ble tw dy ade kt ctu dgn PANGKAT ANAK ANGKAT, wut 4?
so, aku try pura2 dlu tym masuk uma. ble da ke dapur n i face her, i really like, HUH! but still make a SMILE :) . but dy xpndang aku pon. so, perlu ke aku nk berbaik2 ngn dy? 1st impression da mgmbarkan sumenye...
so, aku pon blalu tanpa bersalam n hiraukan dy.. sume org aku face, sume org i try to get into. but HIS siblings are so n sooooo many ok. 17 with 2 moms! mmg cabaran besar la utk aku get into ngn sume.. but i'll try. walaupun sgt kekok.

but korg tw pe yg aku dpt ble esoknye?
"syg xsalam ngn 2 org akak n sorg adik by ke? dorg tegur taw"
i da slm sume, but myb ad yg terlepas pndang, cz sooo MANY ok.
ok, i admit dat's my fault, but if u're in my place , pe yg awk rase? nak try baik ngn sume amik ati sume,  ngn ade SHE lagi.. pe yg awk akn wat r? i can't be sooo perfect la.
pastu myb ade yg perasan aku ngn dat girl xbertegur. n u oll tw x? his family blame me. nape x die? sure la tittle ank angkat tu kn yg mmbuatkan keadaan berpihak pd die. tp dorg tw x, pe yg dy da wt?aku da senyum, tp dy x. slh aku lagi?dy ckp klo ye pun xske blakon la suke. i'm not HIPOKRIT!
1 on his sister ckp aku sombong n memilih nk slm org. k guys, sape yg knal i , pliz ckp aku nie cne orgnye? SOMBONG ke????? MEMILIH ke???? u olls jwb sendiri k.
DIE ckp aku xpndai BUAL... ok, aku nie PENDIAM ke????????????
1st tym jupe ok, u expect aku nk KECOH ke dlm uma tu? tu namenye da mmg lupe diri kn?

HUH! pliz la.. nie r wat aku takut bile sesi kenal mengenal nie.. tambah lagi dgn keadaan luar biasa...
pliz tell me, pe sbnrnye yg patut aku wat?

9 comments:

nurulSYAFIKA. said...

fifyyy awww sedihnya mcm drama pula cerita kau ni. ish aku tak boleh lah dgr cerita mcm ni aku rasa nak mengamuk je haha.

looks like family bf kau tu pun mulut mcm takde insurans jugak kot? main lepas ckp mcm tu je. kan kau gf kpd bf kau dan insyaAllah akan jadi a part of the family jugak sepatutnya diorang kena lah jaga hati kau jugak and terima kau kan tapi macam bila aku baca cerita kau ni diorang tu mcm nak drop kau je ish, marah betul lah org mcm ni.

dan bf kau pun, dah adik beradik ramai kan, patutnya dia ada dgn kau lah masa nak bersalam tu semua, takkan dia expect kau nak kenal semua kot. aku ni saudara mara sendiri pun tak knl. haa

apa pun yg penting kau kena strong lah face benda2 mcm ni. ssh jugak kalau situasi mcm ni weh. kau kena pandai ambik hati family dia tu lah. kan.

eh bnyk pulak aku bebel ni haha. oke take care (:

fify said...

pika : tanx sgt! bebelan yg sgt berkesan.. em, bkn family dy, family mak lagi 1 tu.. family dy aku ok je.. huhu

(✿◠‿◠) said...

owh gosh.... cian u dear.

izzah said...

alahai bia betol.mencabar gilaa kw nak adapt ngn dyeorg kan.ni yg malas nak kahwin ni hakhak. :)
saba ye fifiiiii.

enyheartsdiamond said...

they should give u chances kalau itu kali pertama u jumpa dyowang semua.. kehadiran ex gf tu mmg tidak menyelesakan.. i feel u :')

be strong baby!

fify said...

wawa : huhu
izzah : tu r.. mncabar kn? at least aku try..huhu.. ish, xmo kawin? xleh2..hehe
eny : mmg.. ex gf dy sgt muke xmalu ok..tq syg!

nurulSYAFIKA. said...

ohh huu oke slh marah org haha.

ada satu situation ni, makcik aku kahwin dgn india muslim tau. mula2 family pakcik aku ni mcm susah nak terima makcik aku tau, tp sbb makcik aku pandai ambil hati family pakcik aku ni, dia belajar cara masak makanan india lah apa lah mcm2 lah. at last dah baik dah.

so moral of the story is, kau kena pandai jugak nak ambil ht family bf kau tu. tp kalau kau dah usaha gila cuma diorg yg tanak terima, then tak payah kisah sgt. kau nak kahwin dgn bf kau, bkn dgn family dia. kan (:

nurul said...
This comment has been removed by the author.
nurul said...

fi serious ke cm2?kw x slh pon..
kw da senyom kt dy kn..jhtnye pompuan cm2..kw better carefull weh next tym..tkot weh aq bce cte kw..